Fesli Şeyler burada! tıkla-satın-al

1 Mart 2011 Salı

Anasayfada olması gerekenler! / What to put on the main page!

Fesli Şeyler / Things with Fes, AURTY -  yani Türkiye'nin Ürün Yerleştirme Ajansı ile 10 sene içinde yapılacaklar konusunda yapılan çalışmalar dahilinde yapılan araştırmalardan çıkan bir seridir.

Fesli Şeyler / Things with Fes is a series born within the research on what to do in 10 years with AURTY -  there is to say Turkey's Product Placement Agency.

İçerisinde, anahtar kelimeleri "marka, rekabet, reklam, fes, feshane" olan Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Prof. Dr. Hamza Çakır'ın "Türkçe Basında İlk 'Marka' Rekabeti", adlı yayını da bu çalışmalarımıza ışık tutan bir makale oldu ve tam aradığımız şeyi, Fesli Şeyler'in hikayesini anlatıyordu.

Keza, AURTY kurucu ve yöneticisi Aynur Üsküp için fesli olan herşey AURTY içindir ki - kendisinin yüksek lisans tez konusu olan "Markalaşmada Ürün Yerleştirme ve Önemi"ni Türk ve Türk olmayan izleyicileri karşılaştırarak analiz etmesiyle şirketin kuruluşu başlamıştır.

Hem Türkçe hem İngilizce olan bu serimizden alıntılarla güncel haberlerin fesle ilgili olanları paylaşacağız.

Fes, öncelikle bizim için yani Türkiye için turistik bir tanıtım aracı.

YESFES
feslişeyler'den

Genellikle İstanbul'da Taksim, Eminönü ve Sultanahmet civarında insanların başlarında sıklıkla görebileceğiniz, resmi törenlerde ve sinema - tv dizileri ve eğlencelerde kostüm olarak kullanılan, üretimi devam eden, turistler tarafından nargile kadar çok sevilen fes, 2000'li yıllardan beri de çok çeşitli tasarımcılara ilham veren eşsiz bir şapkadır.

Fes deyince dünyanın aklına, genelde koyu kırmızı renk olan "fes" ve Türkler gelir. 

Fes denince Fas şehrinin insanın aklına sonra gelmesi de Osmanlı döneminin dünyada olan etkinliğinden olabilir.

Zira, fes ile ilgili dünyada çok çeşitli çalışmalar yapılmış, herkes en az bir kez fes giymiş gibi görünmektedir.

Hala çok fazla fesli tasarım satılmaya, çeşitli tasarımcılara ilham vermeye, fes ve o dönemin modasında kullanılan ürünler çeşitli etkinliklerde kullanılmaya devam etmektedir.

Fes neden giyilir, nasıl üretilir, nasıl kullanılır, özel tasarımlara nasıl ilham vermiştir?

Bu ve buna benzer tüm soruların cevabı burada olacak.

Bizim "Fesli Şeyler" dediğimiz tüm bu çalışmalar ile ilgili gelişmeleri yayınlayacağımız bu adrese tüm ilgilileri davet etmekten gurur duyarız.

Herkese iyi Fesli Şeyler,
başlamak için bunu dinlemek ve izlemek gerek
tıkla - izle - dinle bizle

AURTY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder